Leasingauton käyttäjän opas

One Fleet Oy tarjoaa leasingsopimuksella hallinnoituihin autoihin huolto- ja ylläpitopalveluja. Palvelujen sisältö sovitaan leasingsopimusta tehtäessä auton käyttäjän tarpeita vastaavaksi. Leasingpalveluyhtiö siirtää sopimuksella huolto- ja ylläpitopalvelujen tuottamisen One Fleet Oy:lle. Auton käyttäjälle toimitetaan huoltosopimustodistus, jolla käyttäjä todentaa huolto- tai rengasliikkeessä asioidessaan autolla olevan huoltosopimuksen. Ostetuista palveluista lasku ohjautuu One Fleet Oy:lle.

Huollot

Auton säännöllinen ja huolto-ohjelman mukainen huollattaminen on tärkeää sen toimintavarmuuden ja takuiden säilymisen kannalta. Määräaikaishuollot tulee teettää auton käyttöohjeen mukaisesti valtuutetussa merkkiliikkeessä.

Leasingsopimuksen kuuluvat lähtökohtaisesti aina seuraavat huoltopalvelut: määräaikaishuollot, öljynvaihdot, muut huollon kulutustarvikkeet sekä normaalista kulumisesta aiheutuneet korjaukset.

Teknisten vikojen kohdalla korjausvastuu kuuluu ensisijaisesti autolle myönnetylle merkkitakuulle tai auton myyjäliikkeen antamalle takuulle. Auton käyttäjän tulee siis ensisijaisesti ottaa yhteyttä valtuutettuun merkkihuoltoon tai myyjäliikkeeseen. Toissijaisesti teknisistä vioista aiheutuvia korjauksia voidaan sisällyttää leasingauton huoltosopimukselle.

Renkaiden uusimiset, kausivaihdot ja säilytys

Leasingsopimukseen on mahdollista sisällyttää myös kulumisesta aiheutuneet rengassarjojen uusimiset ja renkaiden säilytyspalvelut sekä kausivaihdot. Renkaan rikkoutumisen takia tapahtuvat uusimiset tai korjaukset eivät sisälly leasingsopimukseen.

Sijaisautopalvelu

Leasingauton huoltosopimukseen on mahdollista sisällyttää sijaisauto huoltojen ajaksi. Sijaisauton voi varata huoltoliikkeestä huollon varaamisen yhteydessä. Liikennevahingon tai matkan keskeytymisen sattuessa sijaisauto on mahdollista saada auton vakuutusyhtiön kautta riippuen vakuutuksen sopimusehdoista.

Maastavientivaltakirja

Mikäli olet menossa leasingautollasi ulkomaille, saatat tarvita maastavientivaltakirjan rahoitusyhtiöltä sekä Green Cardin vakuutusyhtiöltä. Olethan meihin yhteydessä hyvissä ajoin ennen matkaa, niin varmistamme kanssanne, että kaikki tarvittava dokumentaatio löytyy ja matka sujuu jouhevasti.

Verot, maksut ja katsastukset

Leasingauton haltija vastaa kaikista autoon kohdistuvista veroista ja käytöstä aiheutuvista maksuista. Näitä maksuja ovat muun muassa ajoneuvovero, käyttövoimavero, vakuutusmaksut ja pysäköintimaksut. Auton käyttäjän vastuulla on huolehtia auton katsastuksista lain edellyttämällä aikavälillä.